Behandeltraject

1. Inschrijven:

Eerst meldt u aan om een patiënt bij ALFAORTHO te worden. U kunt dit doen via het inschrijfformulier op de website, of door schriftelijk of telefonisch contact met ons op te nemen. Na uw aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om u eerste afspraak in te plannen.

 

2. Eerst consult

Tijdens het eerste consult gaat de orthodontist kijken of wat er aan de hand is met uw tanden. Zo wordt uitleg gegeven of u een beugel nodig hebt, waarom u een beugel nodig hebt en ook de kosten worden globaal besproken.

 

3. Uitgebreid onderzoek:

Vervolgens worden foto’s, röntgenfoto’s en modellen gemaakt om zo heel goed het beginsituatie op te slaan. Met deze gegevens kan de orthodontist op maat een plan maken dat helemaal bij u past.

 

4. Behandelplan bespreken:

Uw gegevens worden uitgebreid bestudeerd. Vervolgens gaan we aan de slag om een persoonlijk behandelplan op te stellen dat zo goed mogelijk bij uw gebit past. Hierna krijgt u ook in meer detail te horen hoe uw behandeling zal verlopen, hoeveel dit zal kosten, en hoe lang het proces ongeveer in totaal zal duren.

 

5. Behandeling

Uiteindelijk zal er een afspraak worden ingepland om uw beugel daadwerkelijk te plaatsen. Nadat uw beugel geplaatst is, hoeft u alleen nog terug te komen voor de maandelijkse controle. Hoe lang de behandeling gaat duren sterk af van uw situatie en motivatie.

 

6. Retentie

Nadat uw behandeling voltooid is en uw beugel verwijderd is, wordt er normaal gesproken nog een retentiebeugel geplaatst. Dit is een klein draadje achter uw tanden die ervoor zorgt dat deze op hun nieuwe plaats blijven staan.