Waarom een beugel?

Waarom een beugel?

Waarom een beugel zou je denken? Je tanden horen je leven lang mee te gaan, dus je wilt graag een recht en regelmatig gebit hebben. Dat staat niet alleen mooier, maar een goed passend gebit is ook ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Niet alleen zorgt een beugel voor een mooi gebit maar zorgt het er ook voor dat de tanden in de toekomst niet beschadigd raken doordat ze slecht op elkaar aansluiten.

Het brengt veel voordelen met zich mee door op vroege leeftijd een beugel te nemen. Het gebit is op dat moment nog in ontwikkeling waardoor een behandeling van de orthodontist snel en effectief kan worden uitgevoerd.

Orthodontistenpraktijk ALFAORTHO helpt je niet alleen aan een beugel maar ook aan een stralende lach waar je je leven lang plezier van hebt.

Hoe werken wij:

IMG_1938c-1024x683

Inschrijven,

Eerst meld je je samen met een ouder of voogd aan om een patiënt bij ALFAORTHO te worden. Je kunt dit doen via het inschrijfformulier op de website, of door schriftelijk of telefonisch contact met ons op te nemen. Na je aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om je eerste afspraak in te plannen.

IMG_4744-1024x683

Eerste consult

Tijdens het eerste consult gaat de orthodontist kijken of wat er aan de hand is met jouw tanden. Zo wordt uitleg gegeven of je een beugel nodig hebt, waarom je een beugel nodig hebt en worden ook de kosten globaal besproken.

IMG_0697-4-1024x683

Uitgebreid onderzoek

Vervolgens worden foto’s, röntgenfoto’s en modellen gemaakt om zo heel goed de beginsituatie op te slaan. Met deze gegevens kan de orthodontist een plan op maat maken dat helemaal bij jou past.

Behandelplan bespreken

Jouw gegevens worden uitgebreid bestudeerd. Vervolgens gaan we aan de slag om een persoonlijk behandelplan op te stellen dat zo goed mogelijk bij jouw gebit past. Hierna krijg je ook in meer detail te horen hoe je behandeling zal verlopen, hoeveel dit zal kosten, en hoe lang het proces ongeveer in totaal zal gaan duren.

IMG_0744-7-1024x683

Behandeling

Uiteindelijk zal er een afspraak worden ingepland om een beugel daadwerkelijk te plaatsen. Nadat een beugel geplaatst is, hoef je alleen nog terug te komen voor een maandelijkse controle. Hoe lang je een beugel moet dragen hangt sterk af van jouw situatie en motivatie.

Kopie

Retentie

Nadat je behandeling voltooid is en je beugel verwijderd is, wordt er normaal gesproken nog een retentiebeugel geplaatst. Dit is een klein draadje achter je tanden die ervoor zorgt dat deze op hun nieuwe plaats blijven staan.

Uitneembare-beugels-1024x683

Persoonsgerichte Behandeling

Uiteraard kunnen we de afspraken zodanig plannen dat het jou goed uitkomt, wij hebben namelijk ruime openingstijden. Wij vinden het erg belangrijk dat je je op je gemak voelt tijdens de behandelingen. Wij doen er alles aan om zo goed alles uit te leggen en staan open voor al jouw vragen omtrent een beugel of uiteraard andere zaken.

rsz_orthodontie_beugel_kosten